Diensten

Factuuranalyse

We onderzoeken uw energiefacturen van elektriciteit, brandstof en eventueel water. We maken een energiebalans op en kijken of u de meest geschikte energieleverancier heeft. U krijgt een rapport waar we onze bevindingen en aanbevelingen bespreken.

Energiescan

We doen een compleet onderzoek van de energiestromen in uw bedrijf. Naast een factuuranalyse inventariseren we uw verbruikers en stellen een energiebalans op. We doen een rondgang door uw bedrijf en bespreken samen met u eventuele problemen of comfortklachten. We stellen een uitgebreid rapport op met onze bevindingen en aanbevelingen en geven aan welke investeringsmogelijkheden er zijn om te besparen op uw energiefactuur.

Meetcampagne

Indien er te weinig gegevens beschikbaar zijn of u wilt een gedetailleerd overzicht van een bepaald verbruik, bieden wij u een meetcampagne aan. Hierbij installeren we een meettoestel in uw bedrijf waarbij we de meetgegevens gaan analyseren. Dit kan dienen als aanvulling van de energiescan of we stellen een apart rapport op.

Detailstudie

Een detailstudie is een gedetailleerde uitwerking van een besparingsmogelijkheid. Dit is dus een logisch vervolg van de energiescan. We berekenen een terugverdientijd van de investering of een prijs dat de installatie maximaal mag kosten om een bepaalde terugverdientijd te halen. Voorbeelden van deze detailstudie zijn: lichtstudie, warmteverliesberekening,  dimensionering van een PV-installatie, verbetering van de persluchtinstallatie… U krijgt een rapport aangeboden met de terugverdientijd en onze aanbevelingen.

Schuiven naar boven